Log in

БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2023

 
Bansko film fest 2023 – free spirit, no limits!

22-рото издание на Международения фестивал на планинарското и ектремно кино в Банско носи усещане за свобода, вдъхновява и събира световния планинарски и приключенски елит от 22 до 26 ноември! 85 филмови премиери, мотивационни лекции, изложби, активности, партита до зори и програма за най-малките!
Вход свободен!
Само един ден остава да началото на 22-то издание на Банско филм фест, изпълнено с приключения, приятели и любимата публика!
Бъдете в Банско от 22 до 26 ноември!
5 дни, 85 филма от 39 държави – екипът ни селектира от над 300 заглавия в световната документалистика филми на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология, култура на планинарските народи и други. Филмово жури ще оцени конкурсната програма в 9 категории, прожекции в 4 зали, гости от България и чужбина, срещи, презентации, чествания на годишнини на незабравими постижения в българския и световен алпинизъм, детска програма, изложби, активности на открито, проникване в пещера, състезание по катерене, щандове и незабравими моменти от срещи с фестивалните гости.
Акценти в програмата: специален панел игрално кино, в който ще видим премиера в България на филмът „Nest“ от Дания от конкурсната програма на фестивала Берлинале; премиера на последния филм на Райнхолд Меснер „Sturm am Manaslu“; Поглед към звездите – 550 години от рождението на бащата на съвременната астрономия Николай Коперник и нощен урок по астрономия; 70 години от първите изкачвания на Еверест и Нанга Парбат със специална филмова програма и презентации; музикално пътешествие с Николай Иванов – ОМ; специален photo corner на Уника България, в който можете да заснемете любими моменти и срещи от фестивала и още много изненади от организаторите!