Log in

Заслужено признание

След успехите на своите възпитаници от Школата по народно пеене и народни инструменти и дейности по интереси „Свирим, пеем и мечтаем” към НУ „Св. П. Хилендарски” – Банско, признание получи и техният ръководител Марин Бърдарев.

Той бе удостоен с „Първа награда – ЛАУРЕАТ” във видеоконкурса „Децата и фолклора – 2019”. Конкурсът е ежегоден и се провежда във Варна, а награждаването на лауреатите се проведе в Пловдив на 24-ти март на заключителния гала-концерт. Целта на конкурса е изява и популяризиране постиженията на учителите по музика с децата в областта на фолклора. В конкурса са взели участие над 120 учители по музика от ДГ, НУ, ОУ и СУ от цялата страна. Всички участници са оценени от компетентното жури в състав: проф. акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, г-н Николай Гурбанов – председател на Български национален младежки фолклорен съюз,г-жа Павлинка Тодорова – музикален педагог в НУИ „Добри Христов” – Варна.

Марин Бърдарев участва с видео-материал от седем фолклорни песни изпълнени от неговите ученици на последния съвместен концерт от миналата година през месец август с гост-изпълнители: Клавдия Драганова – учител по музика в Международна гимназия „Проф. д-р В. Златарски” – София, Ганчо Гавазов – диригент на Представителен хор към НУФИ „Широка Лъка” и Петър Миланов – контрабасист на ансамбъл „Филип Кутев” – София.

Както е известно, малките таланти започнаха своето музикално развитие, благодарение на Общинската лятна програма „Детско лято”, която се провежда всяка година в Началното училище. От месец юни Школата по музика очаква своите нови попълнения.Snimka-1-Obshta

View the embedded image gallery online at:
https://www.bansko.bg/en/News/42--/9190--#sigProId63537fb9ba