ОБЩИНА БАНСКО С НОВ УЧИЛИЩЕН АВТОБУС

  • PDF

Вторият срок на учебната година в община Банско започва с нова придобивка. Учениците от общините Якоруда и Белица, които учат в професионалните гимназии в Банско, вече ще пътуват с чисто нов 36-местен автобус Акиа.

Той отговаря на най–високите изисквания за превоз на ученици, уточнява експертът по образование към Община Банско Иванка Бонкина. Автобусът е предоставен на община Банско от МОН с активното съдействие на народния представителАлександър Мацурев.

Старите автобуси, с които се превозват учениците до Банско, ще бъдат ремонтирани и приведени в състояние, отговарящо на изискванията за превоз на деца.

Предстои доставката на още един нов училищен автобус, който ще покрива линията Филипово - Места – Добринище – Банско. Над 70 са децата от тези населени места, които учат в четирите средни училища в общинския център – СУ”Неофит Рилски”, Лесотехническата гимназия, Гимназията по туризъм и Гимназията по електроника и енергетика.

Ръководствата и на четирите училища имат амбициозни намерения за подобряване на материалните бази и учебните програми с цел привличане на повече ученици. Община Банско активно подкрепя инициативите на училищните ръководства. Осигуреният транспорт с нови и модерни автобуси е крачка в реализирането на целите на общинското ръководство в сферата на образованието.

new-bus


Admistrative Services

cao final 1

eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here: