Log in

СКИ БЯГАНЕТО В БАНСКО – СПОРТ С ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ

26-10-2020 Новини за Банско

Стотици са банскалиите, които са „проходили” в зимните спортове с беговите ски. В...

Виж повече

ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ И „ГАСЕНЕ НА ПОЖАР” В БА…

22-10-2020 Новини за Банско

През тази учебна година в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско стартира „Детско...

Виж повече

КАТРИН ГЕМКОВА ТЪРЖЕСТВУВА И В КИКБОКСА

26-10-2020 Новини за Банско

Световната и европейската шампионка по таекуондо от клуб "Хоук Банско" Катрин Гемкова дебютира...

Виж повече

Честит Димитровден!

26-10-2020 Новини за Банско

Честит и благословен празник, уважаеми съграждани! Честито на имениците, носещи името на свети Димитър!  Сърдечно...

Виж повече

ПРЕМИЕРЪТ И МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПОСЕТИХА БАНСКО

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес бяха в гр. Банско. Заедно с кмета Иван Кадев те посетиха Медицински център "Свето Благовещение", където четвърти ден се извършва масово тестуване на жители на града за Covid - 19.

Премиерът поздрави оглавявания от кмета на Банско Общински кризисен щаб за работата му от началото на извънредното положение в страната и особено за създадената организация и безупречно изпълнение на указанията по време на двуседмичната карантина в гр.Банско. Той изрази увереност, че благодарение на предприетите мерки и стриктното им спазване, положението в Банско е овладяно.

“Убедихме се, че медиците имат предпазни средства, работят в пълен обем, за да се тестува града, така че догодина, живот и здраве, пак да е пълен курортът. Това е целта, но аз трябва да ви запазя здрави и живи, нищо друго не е важно в момента. Трябва да убедим хората, че спазването на мерките е най-правилно” -  заяви Борисов след излизане от медицинския център и заедно с придружаващите го лица аплодираха лекарите от Банско и РЗИ.

Премиерът посети и мебелното предприятие на Димитър Юнчов - един от предприемачите в Банско, които поискаха подкрепа от правителството за възобновяване на производството след отмяна на карантината. Юнчов сподели, че предприятието работи по поръчки, дадени преди обявяването на пандемията, но дали ще има следващи е под въпрос. “Целта на тази карантина и на извънредното положение с наложената дисциплина е епидемията да върви бавно, за да може през това време вие да работите по малко. Всеки иска да му кажем - от утре свършва, но не може, полека лека ще излезем” -  заяви Борисов и поздрави Димитър Юнчов за това, че се е погрижил за своите работниците.

На излизане от предприятието, Иван Кадев обърна внимание на премиера на стар лозунг, останал във фабриката от времето преди приватизацията -  "Дисциплина - качество - отговорност от всички". Това стана повод премиерът да се пошегува с кмета, че навсякъде само дисциплина вижда, но благодарение на спазването ѝ, Банско е добре.bbb-002

cao final 1

cao final 1

eobshtina

konsultacii

cao final 1

eobshtina

hotline

cao final 1

konsultacii

image001

e-paybaner

easypay

НОВИНИ

Общински съвет Банско