Log in

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

СЪБОР „ИЛИНДЕН“ НА ХИЖА БЪНДЕРИЦА

118 години ни делят от едно знаменателно...

ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА И ЕКЗОТИЧНА КРАСОТА ЗАЛЯХА…

Банско потъна в традиционна българска и в...

СЪБОР НА ХАРАМИ БУНАР

Както всяка година в навечерието на годишнината...

118 години ни делят от паметните дни на Илинденската епопея.

Събор „Илинден”

СЪБОР „ИЛИНДЕН” /1 август 2021 г., хижа Бъндерица/ Едва...

Овладени са два пожара на територията на община Банско

ОВЛАДЕНИ СА ДВА ПОЖАРА НА ТЕРИТОРИЯТА…

Летните горещини в съчетание с гръмотевичните бури...

ТРАДИЦИИ В БЪДЕЩЕТО И БЪДЕЩЕ ЗА…

От 30 юли до 5 август Банско...

Покана за подаване на оферта…

На вниманието на: Всички строителни фирми и...

Броени дни останаха до края на XIX-та изложба на художника Чавдар Тепешанов, подредена в Дома на изкуствата в Музеен комплекс Банско.

ХУДОЖНИКЪТ НА БАНСКО

Броени дни останаха до края на XIX-та...

АПЕЛ

Уважаеми жители  и гости на община Банско, Във...

Лято в Банско

Пъстър, интересен, забавен и познавателен - това...

79 години от разстрела на Никола Вапцаров

79 години от разстрела на Никола…

Да знаеш ти живота как обичам!И колко...

kulturen i sporten kalendar bansko ljato 2021 double

СПОРТНИ НОВИНИ

Шест медала за „Хоук-Банско” на турнир по кик-бокс

На 10 и 11 юли в гр.Разлог се проведе първият международен турнир Terra Complex Kickboxing...

НАШИТЕ ДЕЦА

Завърши Детска полицейска школа 2021

Завърши Детска полицейска школа 2021

С връчване на грамоти, подписани лично за всяко дете от началника на РПУ Банско Кирил...

Кметът на Община Банско Иван Кадев, общинските съветници и кметовете на гр. Добринище и с. Филипово официално встъпиха в длъжност

На 7 ноември 2019г., в Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” се проведе церемонията по полагане на клетва и встъпване в длъжност на кмета на община Банско Иван Кадев, общинските съветници и кметовете на гр. Добринище - Петър Галчев, и на с. Филипово - Фаим Молла.

На нея присъстваха зам. –областният управител Иван Стоянов, депутатът Ал. Мацурев, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, много граждани на Банско.

След полагане на клетвата, новоизбраният кмет Иван Кадев отбеляза, че на местните избори в община Банско е регистрирана най-високата активност в цялата страна, което показва, че хората тук не са безразлични към бъдещето си, че имат нужда от промяна, че искат активно да участват в управлението на общите дела. Затова избраните за представители на народа в общината - в изпълнителната и законодателната местна власт, са длъжни да оправдаят гласуваното им доверие.

В словото си г-н Кадев каза още:

„Поздравявам общинските съветници. Всеки е в Общинския съвет по волята на стотици избиратели и аз съм убеден, че всеки приема мандата си най-вече като лична отговорност. Вярвам, че с работата си ще убедят гражданите на община Банско, че изборът им е правилен.

Желая на кметовете на гр.Добринище и с.Филипово и на бъдещите кметски наместници в селата в община Банско ползотворна работа в преките им отношения с хората и като посредници във връзката им с общинската власт.

Приемам с огромно уважение и с чувство за дълг волята на съгражданите ни. Искам да ги уверя, че ще дам най-доброто от себе си и ще направя всичко възможно, за да постигнем основната цел на всяко демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговоря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществения интерес. Обещах и неотклонно ще следвам дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско.

Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа. Заедно с екипът ми ще се заемем с нея незабавно. Наред с нетърпящите отлагане действия в навечерието на зимата и подготовката за активния туристически сезон, пред нас стоят редица задачи, с изпълнението на които се ангажирахме - да преосмислим политиките в инвестиционната, социалната, културната, спортната и други сфери; да начертаем плановете за развитие на община Банско за следващите няколко години и в по-далечна перспектива.

Това са предизвикателства, с които ние заедно можем и ще се справим в името на благоденствието, развитието и успеха на община Банско.

Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа!

На добър час и Бог да е с нас!“

След официалната церемония по полагането на клетва, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи празничен водосвет.1