Log in

cao final 1

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Отбелязването на Деня на българския спорт, който се чества на 17 май, в Банско започна дни по-рано.

ЦЕНАТА НА УСПЕХА

Отбелязването на Деня на българския спорт, който...

19 Ретро парад

19 Ретро парад

На 14 май времето ще се върне...

В Банско бе отбелязан Денят на Европа

В Банско бе отбелязан Денят на…

В Банско бе отбелязан Денят на Европа...

ОБЩИНА БАНСКО СТАРТИРА СИСТЕМАТА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ЗЕЛЕНИ ОТПАДЪЦИ

ОБЩИНА БАНСКО СТАРТИРА СИСТЕМАТА ЗА РАЗДЕЛНО…

Чувалите с растителни отпадъци ще бъдат вдигани...

По повод Международния ден на Червения кръст, кметът Иван Кадев връчи почетни плакети на община Банско „С ПРИЗНАТЕЛНОСТ ЗА ВСЕОТДАЙНАТА СЛУЖБА В ИМЕТО НА ЖИВОТА“ на петима от най-изявените и дългогодишни планински спасители от ПСС- отряд Банско.

По повод Международния ден на Червения…

По повод Международния ден на Червения кръст...

Личен ден Великден, по-личен – Гергьовден!

Добринище трепетно се подготвя за емблематичния си...

ЧЕСТВАНИЯТА НА 80-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА НСА…

     „Като кмет на Банско се чувствам ...

Aрхиерейска Златоустова Света Литургия в Светли…

Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно с...

НУ“Св. Паисий Хилендарски“ проведоха Великденски спортен…

На Велики четвъртък децата от НУ“Св. Паисий...

Общинските съветници на Банско одобриха на…

Общинските съветници на Банско одобриха на днешната...

На Велики четвъртък децата на Банско…

В духа на традициите, със слънце, усмивки...

ВАЖНО

displayinline

СПОРТНИ НОВИНИ

С две атрактивни дисциплини закриха сезона в алпийските ски

На 8 и 9 април в Банско се проведоха последните стартове от календара на БФСки...

НАШИТЕ ДЕЦА

Учениците и техните преподаватели от СУ “Неофит Рилски“ писаха азбуката на доброто заедно с многобройната публика на благотворителния концерт „Подаряваме ви пролет“.

Азбука на доброто

Учениците и техните преподаватели от СУ “Неофит Рилски“ писаха азбуката на доброто заедно с многобройната...

Спортист на годината 2021

Спортист на годината 2021

Победителят в класацията за най-добър спортист на община Банско за 2021 година е Георги Цветков - състезател на Спортен клуб по канадска борба „Гризли“. Цветков е световен и европейски шампион, абсолютен шампион на България при мъжете в категория над 110 кг с дясна ръка, абсолютен шампион на международни турнири и сред най-добрите 10 в Златната професионална лига.

Наградата на Спортист №1 беше връчена на тържествена церемония от кмета на община Банско Иван Кадев, който изрази своя респект към силата и постиженията на Георги Цветков и му пожела много подиуми през следващата година.

На тържеството присъстваха представители на всички спортни клубове в общината. Те имаха свои номинации за спортисти с високи резултати през 2021 г. Комисия оцени заслугите им по достойнство и определи призьори в още две категории.

Награда за „Най-добър клуб на годината“ бе присъдена на Клуб по биатлон „Банско 2019“ за упоритата работа на треньори и състезатели, довела до заслужени резултати. Даниела Кадева, Благой Тодев и Благовест Стоянов не само представят клуба, но и се състезават под българския флаг в националния отбор по биатлон. Благодарение на постиженията им, клубът спечели две квоти за Олимпийските игри в Пекин през февруари 2022 година. В актива си за миналия състезателен сезон биатлонистите имат 10 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала от държавните първенства, 2 златни и сребърен медал от Балканската купа. Примерът на победителите привлича голям интерес към клуба и в него вече се подготвят над 60 деца.

Награда за „Млада надежда на годината“ бе връчена на Борислав Хаджистоянов от Ски клуб „Юлен“ – един изключително талантлив състезател в алпийските дисциплини. Борислав е държавен шампион в слалом и гигантски слалом, носител на златен и сребърен медал на Купа ПИБА, златен медалист в състезанията за Купа Пампорово, с множество престижни класирания в международни стартове.

На церемонията бяха връчени две специални награди. Почетен плакет бе връчен на треньора Ангел Чакъров за неговия 70-годишен юбилей и дългогодишния му принос в развитието на алпийските ски в Банско; почетен плакет бе връчен и на Спортен клуб на ветераните за цялостна подкрепа на спорта и за активно участие в спортния живот на общината.

Награди на спортисти от Банско за постигнати високи успехи през 2021 година бяха връчени от зам.-кмет Костадин Атанасов на: Катрин Гемкова – таекуон-до клуб „Хоук”, Лада Хаджиева – клуб по канадска борба “Армспорт”, Ивона Михаилова -спортен клуб „АлПиринСки”, Даниела Кадева - клуб по биатлон "Банско-2019”, Мариана Денева – Спортен клуб на ветераните - Банско , Лиляна Питова – ски клуб „Банско”, Райна Лечева - ски клуб „Банско”, Тодор Малчов - ски клуб „Банско”, Мартин Димитров - таекуон-до клуб „Хоук”, Никола Калистрин - спортен клуб „АлПиринСки”, Благой Тодев - клуб по биатлон „Банско 2019”, Костадин Слаев – футболен клуб "Банско тийм", Теодор Чолев - футболен клуб "Банско тийм", Валентин Рахов – клуб по канадска борба „Гризли”, Борис Чакъров - спортен клуб „Мото дружина – Банско”, Георги Весков – клуб „Мото дружина – Банско”, и Калин Златков – ски клуб „ Юлен”.

Кметът Иван Кадев поздрави всички спортни деятели в община Банско – състезатели и треньори. „В тези нелесни времена вие не се огънахте нито за миг, не се отказахте от призванието си, не изоставихте своята работа, продължихте да тренирате и да участвате в състезания. Поздравявам ви, че с достойнство и силен спортен дух преодолявате трудностите и от все сърце желая на всички здраве и много успехи в спорта и в живота!“