СЪОБЩЕНИЕ до всички лица, извършващи хотелиерство в местата за настаняване на територията на Община Банско

  • PDF

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

ДО

ВСИЧКИ ЛИЦА, ИЗВЪРШВАЩИ ХОТЕЛИЕРСТВО В МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БАНСКО

На основание чл.116 от Закона за туризма и във връзка с разработената и внедрена от Министерството на туризма Единна система за туристическа информация /ЕСТИ/, община Банско Ви уведомява, че в срок до 30 септември 2019г. лицата, извършващи туристическа дейност трябва да се регистрират на https://esti.tourism.government.bg

Адресът е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма :

http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/edinnata-sistema-za-turisticheska-informaciya/informaciya-otnosno-dostup-do-internet

За улеснение на хотелиерския бранш, Министерството на туризма осигурява възможност за регистрация в тестова среда на ЕСТИ. Адресът на тестовата система е: https://estitest.tourism.government.bg  . Подадените в тестова среда данни не ангажират по никакъв начин хотелиерите и администрацията – не се считат за валидни по отношение изпълнението на изискванията на Закона за туризма.

На сайта на Министерството на туризма, секция ЕСТИ (в дясно при зареждане на първоначалния екран) може да намерите цялата информация относно регистрацията, както и видео инструкции за работа в системата на ЕСТИ.

За повече информация може да отправите запитване на имейл:  Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , както и на телефони: 02 9046 834 и 02 9046 799.

Системата е задължителна за всички общини и места за настаняване в цялата страна.

 

Считано от 01 октомври 2019г. всички хотелиери, включително и физическите лица, които извършват настаняване в стаи за гости и къщи за гости трябва да подават информация към ЕСТИ съгласно изискванията на чл.116, ал.5 от Закона за туризма. От Министерството на туризма се предвижда налагането на санкции на лицата, които не са се регистрирали в посочения срок.

eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here