НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ПГЕЕ – гр. Банско

  • PDF

Стартира Националната седмица на четенето в ПГЕЕ – гр. Банско по инициатива на Министерството на образованието и науката. Целта на събитието е да се насърчава и развива грамотността на младежите в българските училища.

Учениците от 11а клас посетиха училищната библиотека и прегледаха биографиите на велики български писатели. Повече от вълнуваща бе срещата на 9а с екипа на детска градина „Мечо пух” (I и II група) в гр. Добринище, по време на която бяха прочетени любими детски приказки.

Седмицата на четенето приключи в петък, когато учениците от 9, 10 и 11 клас на ПГЕЕ и ПГЛТ „Никола Вапцаров” с огромно желание и здрав колективен дух се включиха в съвместна изява - декламационно четене под ръководството на учителите по Български език и литература - Иванка Галчева от ПГЕЕ и Ангелина Воденичарова. Изявата се състоя в музея „Никола Вапцаров”, а децата бяха наградени с грамоти и специални символични подаръци.chetene-006

Водени от любовта към четенето и книгите, учениците преживяха незабравими моменти. Седмицата на четенето приключи, но желанието за духовно и информационно обогатяване и на учениците в ПГЕЕ - гр. Банско ще продължава да се утвърждава и занапред!


eobshtina

mestni-izbori-2019


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here