Национална седмица на четенето в Гимназия по туризъм "Алеко Константинов"

  • PDF

Под мотото на мисълта на Франсис Бейкън: ,,Четенето прави човека знаещ, беседата —находчив, а навикът да записва—точен“, учениците от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието с цел насърчаване на младите хора към четене.

Седмичните мероприятия започнаха с изготвяне на табло ,,Защо чета?“, на което всеки изказа своето мнение за ползата от четенето, коя е любимата книга и любим литературен герой.

Интерес събуди и изготвената ,,Къща на книгата“. Водени от идеята ,,Подари любима книга“, бяха оставени за подарък книги за прочит.

Чрез таблото ,,Златна есен“ гимназистите се потопиха в багрите на есента и нейното отражение в творчеството на велики български, руски и английски класици.

С най-голяма емоция бе посрещнато таблото ,,Творецът е мен“, на което младите творци Тома Джолев, Димитринка Чукова, Елеонора Филипова, Йордана Кехайова и др. представиха пред съченици и учители свои творби. Рисунките на любими герои, портрети на автори и пейзажи, завладяха присъстващите с магията за ракриване на чувство към света чрез картина.

Седмичните мероприятия продължават с творческо писане на тема ,,Златна есен“, посещение на библиотека и излъчване на награда за най-добре написано стихотворение, есе или разказ.chetene-001


eobshtina

mestni-izbori-2019


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here