Александра Полежанова с професионален запис в БНР – Радио Благоевград

  • PDF

Първи професионален запис на пианист от Банско

От днес във фонда на БНР - Радио  Благоевград има ново музикално попълнение. В ефира  вече ще звучи изпълнение на българска класическа музика на младата пианистка от Банско Александра Полежанова.  В  Голямото концертно студио на Радио Благоевград беше направен професионален запис на носителката на Специалната награда на медията от конкурса „Звезди в радиото”, проведен в началото на м.април. Това беше една от наградите на възпитаничката на Школата по пиано с ръководител  Марина Иванова към читалище „Никола Вапцаров – 1894” – професионален запис на музикално произведение по  неин избор. Дванадесетгодишната музикантка без колебание избра да запише една от любимите  си  творби – Сарабанда от Георги Арнаудов.

Потърсеният за разрешение за записа  известен български композитор, музикант, музиколог и преподавател Георги Арнаудов беше изключително поласкан, без колебание и с голямо удоволствие даде съгласието си Александра да запише част от неговия Концерт „Baroqus ex Machina“.

Произведението на маестро Арнаудов е част от репертоара на Александра, с който тя и тази година успешно се представя на музикални конкурси в различни формати, на които неизменно  заема призови места.

След отличното завършване на учебната година в ОУ”Неофит Рилски” на талантливата ни пианистка й предстои и завършване на музикалната конкурсна година. Само след няколко дни тя ще участва в Националния фестивал на школите по изкуствав Пловдив, откъдето се надяваме да донесе нова награда за Банско.

alexandra


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here