С добро настроение и безброй благопожелания Банско чества Баба Марта

  • PDF

Баба Марта – един от най-българските празници, в който всички българи си поднасят бели и червени мартенички - за здраве и против уроки, бе отбелязан в Банско с много усмивки. Конкурсът за изработване на мартенички, обявен тази година от Общинска администрация Банско, достигна до финалната си фаза. На градския площад, с музика, хорца и настроение, 27 индивидуални участника и 19 групи очакваха с нетърпение резултатите от съревнованието. Те бяха разделени на четири възрастови групи – от възпитаниците на детските градини до зрелостниците. Изработените бяло-червени символи на благополучието и добронамереността бяха оценявани по уникалност, нестандартност и спазване на традиционността при изработването.

Заместник-кметът Асен Кирицов поздрави всички участници с празника, като им пожела да бъдат здрави, весели, засмени, и да продължават да съхраняват българските обичаи. Той награди победителите със специално изработени грамоти, а всички участници се почерпиха с хрупкави бонбони.

Уважени за 1-ви март бяха също дамите и господата от Пенсионерските клубове в Банско и Добринище, както и служителите на Общинска администрация Банско. На всеки един от тях бе поднесен специалният бяло-червен амулет за здравеот ръководството на местната администрация.mart-011


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here