,,ЧЕТЕНЕТО Е НАЙ-ДОБРОТО УЧЕНИЕ“

  • PDF

Вдъхновени от мисълта на Пушкин ,,Четенето е най-доброто учение“, учениците от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към Националната седмица на четенето, отбелязвана от 11 до 15 декември 2017 г.

Седмичните мероприятия започнаха с изготвяне на лого, мото на събитието, книга за вписване на пословици и поговорки от български и чужди автори. Най-активно в събитието се включиха учениците от 8 и 10 клас. В часовете по български език и литература бяха четени откъси от произведения на български класици и разигравани по роли откъси от трагедията ,,Антигона“ и от комедията ,,Тартюф“. В часовете по чужди езици бяха четени стихове на руски и английски език. Интерес за учениците бе посещението на училищната библиотека, разполагаща с богат книжовен фонд и възможност за четене на допълнителна литература. Гимназистите с ентусиазъм разказаха за своите любими книги и герои.

В кулминационен момент на мероприятията се превърна театралното пресъздаване на ,,Изворът на Белоногата“ от Петко Рачов Славейков. Подредените декори, пресъздаващи обстановката от произведението, превърнаха фоайето на гимназията в територия на духа и предизвикателствата.

Умелата игра на актьорите впечатли публиката – ученици, учители и помощен персонал. Четенето на пословици и поговорки от Петко Рачов Славейков потопи всички в непреходността на народното творчество. Участници от публиката-малки и големи се присъединиха към мероприятието с цитиране на народни умотворения.cheteneto-001


eobshtina

mestni-izbori-2019


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here