СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В ГТ ,,АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“

  • PDF

Учениците от ГТ ,,Алеко Константинов“ се включиха в Седмицата на предприемачеството, провеждана всяка година през месец ноември.

Трескавата подготовка за мероприятието започна седмица преди това. Интерес към него проявиха ученици отосми, десети и единадесети клас, а подготовката бе осъществена от менторите Гергана Тонина и Росица Версами.

Седмицата на предприемачеството бе открита от заместник-директора Гергана Тонина, която разясни начина на участие в Иновационния лагер и пожела на участниците ползотворна работа.

Разделени на три екипа, учениците ентусиазирано дискутираха своите новаторски идеи, подчинени на основния казус ,,Как искам да изглежда градът на моите мечти“. За правилното справяне с поставената задача на гимназистите бе предоставена зала с компютри и достъп до интернет. Екипната работа на всеки отбор прилага принципа ,,учене чрез правене“, който позволява развиване на умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми под напрежение и в много кратки срокове.

Всеки екип изготви своя презентация, която бе представена пред компетентно жури в състав г-жа Стефка Христова, г-жа Мариана Кондева и г-жа Славка Сланчева. Журито бе впечатлено от интересните новаторски идеи и оригиналния начин на тяхното представяне от избрания представител на екипа.

След дебати и разисквания, журито определи класирането. На първо място бе излъчен екипът на Xa клас с участници: Йордана Кехайова, Незабравка Младенова, Росица Димитрова, Ивана Рахова и Деница Бонева. Всички участници бяха поздравени от директора на гимназията и наградени със сертификати за участие.

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

Включвайки се в Световната седмица по предприемачество, среднощколците от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ показаха стремежа си към справяне с предизвикателствата на бъдещето.sedmica-001


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here