,,Всички различни, всички равни“

  • PDF

Под мотото ,,Всички различни, всички равни“ учениците от ГТ ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към към международната инициатива за отбелязване на седмицата „Анти-тормоз“, провеждана от 13 до 17.11.2017 г. Водени от желанието да изразят непримиримоста си към тормоза в училище, в мероприятието се включиха всички гимназисти.

Подготовката за събитието започна дни преди самото честване. Под ръководството на класните ръководители г-жа Роза Козарева и г-жа Славка Сланчева, учениците от VIII и X клас разгърнаха творческите си умения и изготвиха постери, плакати, розови лентички за всички в училище. В подкрепа на идеята на вратата на всяки кабинет бе закачено логото на мероприятието ,,Не на агресията! Усмихни се!“

Във фoайето на гимназиятав подготвения сценарий средношколците изразиха личното си отношение дa yчат в oбcтaнoвĸa нa дoвepиe и paзбиpaтeлcтво не за един ден. Посланията: ,,Бъди миротворец!“, ,,Не на тормоза!“, ,,Спри! Бъди силен, а не насилник!“ са израз на приемане и разбиране на богатото многообразие на култури в нашия свят, в чиято основа стои ЧОВЕЧНОСТТА.

В подкрепа на идеята учениците от XI и XIIклас също се включиха в седмицата на антитормоза иизгледаха подготвените презентации по темата: ,,Антитормоз, разлика между насилие и тормоз“.

В обръщението си към учениците директорът г-жа Стефка Христова сподели, че следващата стъпка в насока ,,не на тормоза“ включва обучение с родители, чиято роля е твърде важна в определяне на самочувствието и себеоценката на подрастващите. С общи усилия Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ ще се превърне в зона, свободна от насилие и място за по-висок интелектуален и духовен растеж.razlichni-002


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here