Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско

  • PDF

Българската звезда в алпийските ски, Алберт Попов, бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско. Той му бе връчен лично от градоначалника Георги Икономов по време на официалната церемония по откриването на най-големия спортен форум в България за 2019 година – Световната купа по ски. Почетното отличие получи също и „феноменът” в ските Марсел Хиршер, който се класира в ТОП 6 след вчерашните стартове в комбинацията.

„Алберт постигна нещо немислимо, като първо попадна сред най-добрите 10 в старт от Световната купа, а след това пробва да удвои постижението си, записвайки наглед невъзможно шесто място в слалома в Шладминг. Така след дългогодишно очакване, България отново бе поставена на картата на алпийските ски. А Марсел Хиршер е просто „Господин Съвършенство”, признат за един от най-добрите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетните знаци на Банско” заяви Икономов при откриването на форума и допълни: „Тази година е много специална за нас като домакини, защото честваме 10 годишен юбилей от първите стартове в алпийските ски в Банско. Вече 10 години Банско е сред ТОП курортите в света, приемайки най-добрите в белите спортове. Вече 10 години Банско е приет в елита от FIS и от световната ски общественост. Приветствам всички, които са с нас в този момент, независимо дали тук или от екраните, и си пожелавам да бъдем отново заедно и на 20-та годишнина”.

Градоначалникът, в компанията на министъра на спорта, г-н Красен Кралев и председателя на БФСки, Цеко Минев, връчи наградите на първите шест от днешните стартове, след което бе изтеглен жребият за втория състезателен ден.

По-рано през деня телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен театър, а гурме вълната продължи с тематичната изложба на изкусителни бански ястия и специалитети. Teбяха подготвени от местните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния форум.

В съботния ден, в съпътстващата програма на Световната купа, Ути си е поставил амбициозната цел да приготви най-голямата капама, достойна за рекордите на Гинес. В тежката задача ще му помогне не кой да е, а първият по ранг в града - кметът Георги Икономов. Шоуто обещава да бъде голямо и много ароматно, и ще започне в 14 часа на Градския площад.ski-005


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here