Кметът Икономов проведе работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса

  • PDF

Кметът на Банско проведе работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса – „Балкантюрксиат”, обединяваща индустриалния бизнес в турския град.

Берат Тюнакан, почетен председател на сдружението, съпровождан от Сюлейман Улузьой, споделиха своето желание да установят по-тесни бизнес контакти с Банско в областта на туризма и да проучат възможностите за инвестиции, които предлага нашия град.

„Балкантюрксиат” обединява повече от 420 дружества, представители на едрия бизнес. Техните собственици са с преселническо потекло от всички райони на Балканите, като преобладават представители на българските преселници.

Берат Тюнакан сподели, че Банско е много добре познат в Бурса и е създал много добро име, откъдето и идва интересът на бизнес организацията.

В тази връзка в края на годината ще бъде организирано бизнес посещение в Банско, на което местния туристически бранш и индустриалците ще създадат контакти, както и ще обменят идеи за съвместно сътрудничество. 

"Считам, че можем да си бъдем взаимно полезни, като освен в туристическата сфера, Банско е подходящо място за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост. Ще бъде обмислена и възможността за организиране на Дни на Банско в Бурса, по време на които градът да бъде представен по подходящ начин за засилване на популярността ни.", сподели след срещата кметът Икономов.bursa-001


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here