Кметът на Банско на среща с вътрешния министър Радев

  • PDF

Кметът на община Банско, Георги Икономов, взе участие в среща с министъра на вътрешните работи, Валентин Радев, провела се в Благоевград по негова инициатива. Поканени бяха кметовете на населените места от цялата област, като основна темата беше подобряване на координацията между местната власт и органите на МВР за гарантиране на обществения ред и сигурността във всички райони, както и обсъждане на конкретните проблеми.

„Използвах възможността отново да поставя моето предложение за законови промени, които да позволят при закупуване от общините на камери за контрол на скоростта на движение на превозните средства, част от средствата, събрани от глоби, да се връщат в общинските хазни.
Вторият въпрос, който е важен за курортна община като Банско, е увеличаването на щатната бройка на полицейските служители в местното Районно управление. За да се подобри общественият ред и сигурността, както на жителите, така и на многобройните туристи, Банско има нужда от по-голям постоянен полицейски състав” коментира Икономов след срещата. Той допълни, че още през 2016 година, след фатално пътно-транспортно произшествие в град Банско, завършило със смъртта на млада жена, е провел среща с органите на МВР, където е апелирал за подобряването на безопасността на движение чрез въвеждането на видео наблюдение за контрол на скоростта.

radev-002

radev-001


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here