Log in

Поздравителен адрес по повод Международния ден на музеите

Уважаеми музейни работници, приемете поздравите ми послучай Международния ден на музеите!

Денят на музеите се отбелязва по целия свят. Благодарение на тях, за всеки от нас са достъпни културните и материалните исторически ценности и човешките достижения.

Музеите са духовните центрове, които възпитават в родолюбие и създават чувство за принадлежност към род и Родина, внушават почит и уважение към делото на живелите преди нас. Те са притегателната сила за хората, които са жадни за знания и за досег с изкуството и пътуват по целия свят, за да утолят тази потребност.

Ние имаме основания да се гордеем с миналото на нашия край и делата на нашите предшественици и с това, че можем да ги покажем на съгражданите ни и на многобройните гости на Банско по най-добрия начин.

Благодарение на работата, която за вас е кауза, Музеен комплекс – Банско е еталон в музейното дело в България. Вие поддържате жив интересът на младите към историята, културата, изкуството, фолклора и традициите на нашия град. Вие показвате образа на Банско като град на предприемчиви, напредничави и смели хора с доказателства от славното му минало.

Нека винаги в музеите на Банско бъде оживено, нека всеки от посетителите остане с незабравими впечатления и с желание да се завърне отново тук!

Бъдете здрави! Бъдете пазители и откриватели!

 
Иван Кадев,

кмет на Община Банско

 

muzei