19.03.2020 г. - Актуална информация

  • PDF

Общинският кризисен щаб призовава да не се разпространяват неверни данни за обстановката в гр.Банско.

  • Напомняме, че в Р България е въведено извънредно положение и разпространяването на невярна информация е състав по Наказателния кодекс.
  • Не отговаря на истината информацията, че в гр. Банско не е имало хляб. Само за няколко часа сутринта на 18 март беше забавена доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време имаше пакетиран хляб.
  • Не отговаря на истината и че две денонощия без подслон са стотици българи, които са освободени от работа, заради поставянето на гр.Банско под карантина. За всички хора, независимо дали са туристи или работници, дали са български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода.
  • Всички хора, които не са жители на града, но са били в гр. Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия.
  • Съгласно общинския План за бедствия и аварии, Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.
  • Не отговаря на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският кризисен щаб, чрез служба "Общински ред и сигурност", и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на МЗ.
  • В Банско няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства. Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред - със заявка и получаване на следващия ден.
  • В Банско няма случаи, в които компетентните органи да не са реагирали и решили проблема. Непрекъснато възникват различни ситуации, постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.vajna-informaciq-obr

Общинският кризисен щаб Банско изказва огромна благодарност на всички, които предлагат своята помощ и съдействие. Високо ценим подкрепата и съпричастността на десетките хиляди приятели на Банско!

Иван Кадев

кмет на община Банско


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here