В БАНСКО РАБОТИ КРИЗИСЕН ЩАБ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ

  • PDF

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната и обявеното с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. въвеждане на извънредно положение в Република България, в Банско беше формиран общински Кризисен щаб под ръководството на кмета Иван Кадев.

Кризисният щаб получава информация за актуалната ситуация в страната и е в непрекъснат контакт с всички институции и инстанции, които имат отношение към обстановката в общината.

Щабът ще следи за стриктното спазване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министерство на здравеопазването, в която са посочени задължителни противоепидемичните мерки на територията на Република България до 29.03.2020 г.

Въз основа на цитираната заповед на министъра на здравеопазването, кметът Иван Кадев разпорежда със своя заповед - в срок до отмяната на обявеното извънредно положение, да се не извършва търговска дейност на открито на пазара за промишлени стоки на територията на гр. Банско.

Ограничават се също кооперативните пазари на територията на общината.

Считано от 16 март, до второ нареждане, общинската администрация в гр. Банско и кметствата в населените места на общината ще работят с намален състав и със засилен пропускателен режим.

Призовават се гражданите да не заявяват услуги, които търпят отлагане до възстановяване нормалния режим на работа.

Няма никакви ограничения за заявяване и получаване на електронни услуги. Напомня се на жителите на община Банско, че могат да получат 83 вида електронни услуги от всички служби на администрация чрез официалния сайт на общината www.bansko.bg

Гражданите на община Банско ще бъдат информирани и уведомявани за всички допълнителни мерки, наложени от промяна в обстановката.

Кризисният щаб апелира към всички да спазват препоръките на здравните власти и Националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID – 19.vajno2

zap-kmet-1

zap-kmet-2

 

 


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here